Paperinen kannabispäiväkirja

Kuvassa kannabispäiväkirjan kansi.

Kannabispäiväkirja on apuväline kannabiksen käytön seuraamiseen ja sen pohtimiseen. Päiväkirja on tehty kuvitusta myöten yhteistyössä nuorten kannabista käyttävien henkilöiden kanssa. Myös ammattilaisilta kerättiin palautetta päiväkirjasta testivaiheessa. Kannabispäiväkirja sopii sekä henkilökohtaiseen käytönseurantaan että työn tueksi erilaisissa palveluissa. Kannabispäiväkirjaa voi täyttää joko yksin tai yhdessä ammattilaisen kanssa.

Päiväkirjaan merkataan viikkokohtaisesti kunkin päivän kohdalle mahdollinen käyttö, käyttömäärä (grammaa tai kertaa), paljonko rahaa kului sekä yleisfiilis, johon käyttäjä saa itse määritellä seuraako esimerkiksi olotilaa ennen kannabiksen käyttöä, vai sen jälkeen.

Lisäksi päiväkirjassa on pohdittavia kysymyksiä kannabiksen käyttöön liittyen sekä viikkokohtaisesti yksi vastattava kysymys. Tämän avulla käyttäjä voi avata itselleen käytön motiiveja, haittoja sekä niitä tilanteita, jotka vähentävät tai estävät käyttöä. Lisäksi päiväkirjassa on tyhjää tilaa käyttäjän omille ajatuksille ja havainnoille.

Mustavalkoisen version kannabispäiväkirjasta voi täyttää tietokoneella, tallentaa teksteineen ja myös tulostaa alla olevan painikkeen avulla.