Nelikenttä kannabiksen käytöstä

Oletko koskaan miettinyt kaikkia kannabiksen käytön hyötyjä ja haittoja? Ihminen ajattelee asioita lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä kannabiksen käyttö antaa mielihyvää. Pitkän aikavälillä voit haluta vähentää tai lopettaa käyttöäsi parantaaksesi elämänlaatuasi. Koska ajattelutyylit eivät koskaan tapahdu samanaikaisesti, nelikenttä tuo asiat kätevästi yhteen paikkaan. Nelikentän avulla voit miettiä ja vertailla henkilökohtaisia pitkäaikaisia vaikutuksia välittömien vaikutusten rinnalla.

Nelikentän täytössä kannattaa olla kuvauksien suhteen mahdollisimman tarkka. Eli esimerkiksi sen sijaan, että kirjoittaisit Kannabiksen käyttö auttaa minua jaksamaan, kuvaile MITEN tai MITÄ se auttaa jaksamaan, kuten Kannabiksen käyttö auttaa minua kestämään tylsyyttä. Silloin voit pohtia myös muita tapoja, joilla voit vähentää tai kestää tylsyyttä, joka on yksi kannabiksen käytön syistä.

 

“Kutina lähtee raapimalla, mutta vain hetkeksi.”

 

Nelikenttä kannabiksen käytöstä, ensimmäinen sivu

Nelikenttä kannabiksen käytöstä, toinen sivu

 

Nelikenttä on työkalu, jonka avulla voidaan arvioida kannabiksen käyttöön liittyviä, sekä käytön vähentämisestä tai lopettamisesta aiheutuvia hyötyjä ja haittoja samanaikaisesti, pitkällä ja lyhyellä aikavälillä. Nelikentän toisella puolella on seitsemän vinkkiä kannabiksen käytön vähentämiseen ja lopettamiseen, neljä tukikysymystä sekä viisi neuvoa riskien vähentämiseen.

Mustavalkoisen version voi täyttää tietokoneella, tallentaa teksteineen ja myös tulostaa alla olevan painikkeen takaa.